Framtidsklubben GRO


Framtidsklubben GRO är ett samarbete mellan CEMUS och Uppsala kommun där grundskoleelever deltar i en fritidsklubb där olika hållbarhets- och framtidsfrågor diskuteras. Fritidsklubben riktar sig till skolelever i Uppsala i årskurs 4-9 med särskild begåvning, antal platser är begränsat, och klubben är uppdelad i två grupper: årskurs 4-6 samt 7-9. Genom olika övningar, interaktiva föreläsningar, diskussioner, rollspel och workshops får dessa elever chans att fördjupa sig tillsammans med andra elever från olika skolor i Uppsala kommun. Verksamheten startade under vårterminen 2019 med stort intresse och engagemang från Uppsalas grundskoleelever. Projektet drivs gemensamt av Uppsala kommun och CEMUS, med gruppledare bestående av amanuenser på CEMUS samt studenter vid Uppsalas universitet och SLU.


Framtidsklubben GRO våren 2022 inleds digitalt 2 februari för årskurs 7-9, och på plats 23 mars för årskurs 4-6. Vi meddelar via email alla uppdateringar, så holl koll på mailen, vi ses!


Framtidsklubben fortsätter nu i höst, start 29 september, det finns fortfarande platser kvar, för både årskurs 4-6 och 7-9.

Läs mer i annonsbladet: GRO poster och i information till skolor: Framtidsklubben GRO läsåret 21/22

Se schematider här: Datum och tider Framtidsklubben GRO hösten 2021


Start 7 april utomhus: Framtidsklubben GRO årskurs 4-6

Nu startar äntligen framtidsklubben GRO igen!

Vi träffas varje onsdag mellan kl. 16.30 och 18.00, från och med v. 14. På grund av rådande pandemirestriktioner kommer vi att vara utomhus, på gräsplanen mellan Blåsenhus och Geocentrum (Lugnet). Vi ledare möter upp på parkeringen bakom Blåsenhus (sidan som vetter mot botaniska och tropiska växthuset), se karta nedan.

Läs mer här: Schema VT -21 GRO åk 4-6 och Åtgärder för att minska risken för smitta


Map by MazeMap


Framtidsklubben GRO årskurs 7-9 online vårterminen 2021

Framtidsklubben GRO årskurs 7-9 vårterminen 2021 kommer att ske online med start i februari 2021.


Framtidsklubben fortsätter under vårterminen 2021

Utskick från Uppsala kommun kommer under januari 2021.


Anmälan till höstens Framtidsklubb 2020

Här kan du läsa inbjudan och anmäla dig till höstens omgång av Framtidsklubben GRO https://centralaelevhalsan.uppsala.se/nyheter/framtidsklubben-gro/