Välfärd, utveckling och globalisering, 7,5 hp


<<< HUA Kursportal 

Välkomna till Välfärd, utveckling och globalisering 2019!

På den här sidan finner ni all information som rör kursen. Kursen är en delkurs i kurspaketet Hållbar utveckling A och löper under vecka 36-44.
Under rubriken “Senaste uppdateringarna” noterar vi när någonting har uppdaterats eller adderats i länkarna och filerna nedanför.

Har du frågor om kursen går det bra att höra av sig till oss i kursledningen via mejl: sofia.ostblom@cemus.uu.se eller lovisa.hakansson@cemus.uu.se

Allt gott!

Lovisa och Sofia


 

Senaste uppdateringarna

  • 13/11 Nu finns instruktioner för kompletteringar av obligatoriska tillfällen/inlämningar/skrivuppgiften uppladdade nedan. Kolla på dessa om du vet att du har missat något av detta!
  • 24/10 Glöm inte att ta med er kurslitteraturen samt föreläsningsanteckningar till seminariet imorgon! Ni kommer behöva dem för att genomföra seminariet.
  • 7/10 Tyvärr INSTÄLLDA föreläsningar nästa vecka i VUG (se mail vi skickat ut om hur vi ersatt tillfällena, med jättespännande tillfällen!)
  • 4/10 Nu finns instruktionerna för studiebesöken nästa vecka uppladdade nedan. Vi ses på måndag!
  • 30/9 Nu har vi lagt upp exempeluppgifter (på slutgiltiga inlämningen av skrivuppgiften) från Hållbar utveckling A 2018. Notera att instruktionerna för skrivuppgiften från förra året skiljer sig lite från årets, även om de i stora drag är samma. Vi har valt ut 3 olika uppgifter som har fått 3 olika betyg, dvs. 3/4/5 och de är alla godkända. Vi har valt ut dessa uppgifter då de visar olika betygsnivåer, ser rätt olika ut samt är skrivna på rent tematiskt spännande sätt. Vi vill alltså att de ska inspirera er i ert skrivande, inte begränsa er (om ni börjar tänka ”för mycket” på betyg). Hoppas att de kommer vara till hjälp!

 

 


Materialbank

Här samlar vi texter, länkar, podavsnitt, lästips m.m. som på ett eller annat sätt anknyter till kursen. Det kan vara sådant som föreläsare tar upp eller rekommenderar, eller annat material som berör kursens teman. Har du något du vill dela med dig av till dina kursare? Mejla oss så lägger vi upp det här!

Litteraturtips

  • Jackson, Tim (2011) Välfärd utan tillväxt
  • Bornemark, Jonna (2018) Det omätbaras renässans