14 dec: Rebecca Stern om asylrätten och flyktingmottagandet inom EU


rebeccasternPå onsdag den 14:e december gästas Framtidsakademin av Rebecca Thorburn Stern som kommer och föreläser om relationen mellan dagens flyktingmottagande i EU och asylrätten. Rebecca ger i sin föreläsning en inblick i dagens flyktingsituation utifrån ett folkrättsperspektiv och de problem och utmaningar som EU står inför med att upprätthålla asylrätten.
Rebecca Thorburn Stern är docent i folkrätt vid Uppsala universitet med specialisering på asylrätt och mänskliga rättigheter.

Tid: Onsdag 14:e november, kl. 18:00-19:30
Plats: Stadsbiblioteket, Svartbäcksgatan 17


Tema Migration hösten 2016

Hur kan vi förstå och förhålla oss till en värld där människor migrerar? Vad driver människor på flykt och vad kan historien lära oss om migration och flyktingmottagande? Dessa frågeställningar behandlas i höstens föreläsningsserie, där du får möta fem framträdande röster.

Framtidsakademin är ett samarbete mellan CEMUS, Folkuniversitetet och Stadsbiblioteket i Uppsala. Verksamheten finansieras med stöd från Folkuniversitetetsföreningen.

Föreläsningarna arrangeras en onsdag varje månad kl 18.00–19.30 på Stadsbiblioteket. De är kostnadsfria och öppna för allmänheten. Vi bjuder på frukt i pausen.

Välkommen att diskutera framtidens frågor med dagens forskare!